Visitkort

admin

Visitkort är kort som oftast innehåller information om ett företag eller en individ. De delas ut vid formella introduktioner människor emellan, ett enkelt sätt att förmedla sina uppgifter eller för att stödja minnet. Ett visitkorts består oftast av en logotyp med tillhörande namn, företag så som personnamn. Kontaktinformation är också en viktig bit, oftast nämns därför även ofta adress, telefonnummer, fax, e-post adress och webbplats. Nuförtiden, med teknologins framfart så brukar även sociala medie-adresser vara med, så som Facebook, Twitter och Linkedin…

Visitkort kan variera i både utseende och innehåll, likaså finns det skillnader i kostnad för framtagningsprocessen. Den visuella effekten, tryckmetoden, designkostnader, efterbehandling, tjocklek på papper, kvalitet är alla faktorer som påverkar priset om du vill trycka visitkort.

Ska du skaffa visitkort med flera olika färger krävs det att du trycker med fyrfärgs-tryck. Färgerna tas då fram genom CMYK (cyan, magenta, yellow, black) precis som övriga flerfärgstryck. Det finns några vanliga uttryck när det kommer till färgtryck som även passar in vid framtagning av visitkort. 4/0 är när man trycker med fulla färger på framsidan men inget tryck alls på baksidan. 4/1 Är fulla färger på framsidan men bara en färg på baksidan. Slutligen finns det även 4/4 med flerfärgstryck på båda sidorna av visitkortet.

Det är heller inte ovanligt att visitkort efterbehandlas med någon form av UV färg som ger en glättande yta.