Offsettryck Malmö

admin

Offsettryck Malmö bör användas vid stora upplagor, faktum är att desto större upplaga desto mer lönsam är tryckmetoden jämfört med digitaltryck. Om trycksaken behöver innehålla speciella färger (exempelvis: Pantone, UV-lack) så bör även det jobbet göras via offset.

Självklart vill vi att du ska få det bästa offsettryck Malmö har att erbjuda. Därför är vi på Tryckeri Malmö AB glada att vi kan erbjuda tryckmetoden och dessutom med lång erfarenhet och god kompetens kring den. Vi vet helt enkelt vad vi pratar om både när det kommer till digitaltryck och offset-tryck.

 

Offsettryck Malmö – vad är det?

Offsettrycket är långt ifrån samma sak som digitaltryck. Vi tyckte att det kunde vara intressant att berätta lite kort om hur det fungerar och var det används. Själva informationen som ska tryckas på papperet överförs först från en tryckplåt, via en gummiduk (som sitter på en cylinder) och som sedan når tryckytans material. Om du blev intresserad så passa på att läsa mer om offsettryck och andra tryckmetoder kan vi rekommendera boken Grafisk kokbok som går att köpas på Adlibris.

Även om digitaltryck fått ett stort genomslag de senaste åren så är det fortfarande offsettryck den dominerande metoden på marknaden. Man brukar prata om fyrfärgspress, vilket menas att offsettryckaren har fyra tryckverk som i turordning överför sina specifika färger (CMYK) på papperet. En rolig (eller mindre rolig) parantes är att fiberriktningen har en väldig betydelse för hur slutresultatet blir. Detta eftersom pappret tenderar att bukta sig åt den ena eller andra riktningen.

Trycksaker som vanligtvis trycks med offset

  • Tidningar, tidskrifter
  • Kataloger, broschyrer
  • Direktreklam

Allmäna fördelar med offsettryck

  • Betydligt bättre tryckkvalitet. Det blir ett skarpare tryck eftersom gummiduken anpassar sig automatiskt till tryckytan.
  • Tryckframställningen går snabbt, är enkel och är förhållandevis billig.
  • Det går att trycka med offset-metoden på fler material än papper. Exempelvis trä, läder och metall.
  • Eftersom det inte existerar någon direktkontakt mellan plåten och trycksakens yta så förlängs livstiden för offsetplåten. Alltså längre livstid!

Din leverantör av offsettryck Malmö, Skåne och Sverige

Vi vill vara den absolut bästa leverantören av offsettryck i Malmö. Vi nöjer oss inte med att vara tvåa utan strävar hela tiden efter att förnya oss, uppdatera vår kompetens och förebygga eventuella flaskhalsar i produktionen. Det är förmodligen därför som vi är så duktiga på att leverera kvalitativa upplagor i tid, inte bara i Skåne utan i hela Sverige.